اجلاس RIO+20 سازمان ملل در موضوع توسعه پايدار نشان داد طراحي و برنامهريزي صحيح در گردشگري ميتواند هماهنگي کامل و دقيقي در ابعاد اقتصادي، اجتماعي و زيستمحيطي توسعه پايدار ايجاد کند. صنعت گردشگري به عنوان يکي از بخشهاي مهم توسعه اقتصادي به واسطه ارتباطش با انرژي جايگاهي ويژه در بهبود پايداري محيط زيست، رشد سبز (افزايش پاکيزگي) و کوششهاي ما در مقابله با تغييرات آب و هوايي دارد.
عنوان «گردشگري و انرژي پايدار: توسعه پايدار نيرو» که موضوع امسال روز جهاني گردشگري است، با توجه به اهداف سال جهاني انرژي پايدار براي همه در نظر گرفته شده است. منبع درآمد صدها ميليون نفر در سراسر جهان وابسته به اين بخش است و انرژي پايدار اين فرصت را در اختيار صنعت گردشگري قرار خواهد داد تا با کاهش تاثيرات خود بر محيط زيست، همچنان گسترش يابد.
فعالان بسياري در حوزه گردشگري موفق شدند با استفاده از روشهايي همچون راهحلهاي انرژي هتل که از سوي سازمان جهاني جهانگردي و سازمان برنامه توسعه سازمان ملل توسعه يافته بود، گامي بزرگ در مسير بهرهگيري از راهحلهاي انرژي پاک بردارند و مصرف انرژي و آلودگيهاي کربني را تا 40 درصد کاهش دهند. علاوه بر آن، به کارگيري سوخت پاک در مسافرتهاي هوايي و کاهش بيش از حد سوختهاي کربني نيز از ديگر پيشرفتها در اين زمينه بوده است.
همه مردم نقشي اساسي در گردشگري پايدار دارند. من التزام صنعت گردشگري به انرژي پايدار را ميستايم و از گردشگراني که به صورت شخصي از ميزان مصرف سوخت فسيلي خود کاستهاند و از راههاي همسو با محيط زيست استفاده ميکنند، نهايت تشکر را دارم. هر عملي محاسبه ميشود. امسال يک ميليارد گردشگر بينالمللي به مقصدهاي خارجي مسافرت خواهند کرد و در اين ميان تصور اين که هر يک از اين فعاليتها در يک ميليارد نفر ضرب خواهد شد، دلگرمکننده است.
من در روز جهاني جهانگردي امسال، از همه آنهايي که در اين صنعت فعاليت ميکنند يا از مزاياي آن سود ميبرند، ميخواهم به ساختن آيندهاي پايدارتر براي همه ملحق شوند.
ب/109
انتهای پیام/